Tilbake til seminarer

Kunstig intelligens og juss

Frokostseminar hos Sandefjord næringsforening 5. juni 2024

KI griper inn på alle samfunnsområder og utviklingen går ekstremt fort, men hva er egentlig lov? 5. juni inviterer Sandefjord næringsforening til nytt Marketingboost-møte, der Tenden er invitert til å holde et frokostseminar om juss og kunstig intelligens.

Kunstig intelligens har tatt arbeidslivet med storm. Mange bedrifter bruker teknologien på ulike måter for å bli mer effektive og innovative. Men hvordan får man mest mulig ut av teknologien, samtidig som man passer på at bruken skjer på en trygg og ansvarsfull måte?

På dette Marketingboost-møtet vil advokatene Terje Dahl Svendsen og Harald Bjelke dele av sin lange erfaring med problemstillinger knyttet til teknologi og juss. Du får høre mer om hvilke rettsregler som regulerer kunstig intelligens, hva du må passe på og konsekvensene dersom man trår feil.

Disse temaene får du høre mer om:
- Hvilke rettslige fallgruver finnes og hvordan reguleres dette i dag og i nær fremtid?
- Hva er nettskraping («Web Scraping») og bryter det opphavsrettigheter?
- Hvem har opphavsretten til resultatene generert av kunstig intelligens?
- Kan man for eksempel bruke et KI-generert bilde i egen markedsføring?
- Hvordan ivareta personvernet ved bruk av kunstig intelligens?
- Må kjendiser og rettighetshavere finne seg i at deres bilde, stemme, stil eller verk brukes av andre i nytt materiale generert av kunstig intelligens?
- Bruk av kunstig intelligens kan føre til forskjellsbehandling, diskriminering eller andre uheldige konsekvenser. Hvordan løser man det?
- Hva kan skje dersom man stoler på informasjon generert av kunstig intelligens, og informasjonen viser seg å være feil?

Dørene åpner for morgenkaffe og bakst 07:30, faglig del starter 08:00. Velkommen!
Adresse: RG15, Rådhusgata 15

Påmelding hos Sandefjord næringsforening

Marketingboost Terje og Harald 5 juni